1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Bruschetta
  5. Bruschetta

Bruschetta

Door: gerdendirk

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-04-2002

Ingrediënten


Italiaans chiabatta brood of stokbrood
Goede olijfolie
look


Verder heb je nodig


Oven met grill of tafelgrill


Geroosterd brood met look en olijfolie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De teen knoflook pellen
de grill voorverwarmen

Bereidingswijze

Het brood in niet te dunne sneetjes snijden. De olijfolie in een laagje in een bord gieten en het brood aan een zijde even indopen. Het brood onder de gril aan beide zijden roosteren, daar blijf je best bij want brood verbrandt snel. Het brood uit de oven halen en onmiddellijk (of zodra je het kan vasthouden)inwrijven met de teen look. Eigenlijk rasp je de teen look met het geroosterde brood.
Warm of koud opdienen.

Serveertip

Lekker met tapenade.
Je kan in de olie ook kruiden mengen of zogenaamde dippers.
ook lekker met bvb fijngesneden blokjes tomaat basilicum



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdendirk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top