100 gram bloem - 10 eieren - 500 gram boter - 250 gram basterdsuiker - 10 theelepels kaneel - 5 theelepels anijs - 3 theelepels nootmuskaat - 3 theelepels nagelgruis - 3 theelepels gemalen kardarnom - 2 eetlepels koffieroom - 5 theelepels vanillesuiker - zout
Springvorm met een doorsnede van 27 cm.
Verwarm de grill op de hoogste stand.
Roer de boter met de vanillesuiker en de helft van de basterdsuiker tot een glanzende massa. Scheidt de eieren in dooiers en witten. Klop de dooiers schuimig met de rest van de basterdsuiker. Klop de witten stijf. Roer het botermengsel luchtig door elkaar met het losgeklopte eiwit en de schuimig geroerde eidooiers. Zeef er de bloem en het zout doorheen. Schep het met de room nogmaals goed om en om. Verdeel dit beslag o2 kommen in gelijke hoeveelheden.Voeg aan een kom de kruiden toe. Dit beslag wordt beige-bruin, het andere blijft lichtgeel. Boter de springvorm goed in. Schep hierin een dun laagje van het lichte beslag.Schuif de springvorm op het bovenste rooster onder de grill. Als het beslag gaar is, wat na enkele minuten het geval is, wordt eenzelfde dun laagje van het "bruine"beslag op de gare laag aangebracht. Schuif de springvorm weer enkele minuten onder de hete grill tot de bovenste laag gaar is.Hethaal deze handelingen tot al het beslag op is. Nadat er 6 laagjes zijn aangebracht moet de springvorm op het lagere rooster worden gezet. De spekkoek is klaar als het bovenste laagje gaar is.
Serveer de spekkoek met bolletjes ijs.
paularamona 19-12-2004
hier is mijn vriend gek op dus dit ga ik zeker een keertje maken
groetjes Paula
helderse 15-02-2004
mmmm hier is mijn moeder gek op , dus neem ik het van je mee.
hoop dat ik het goed kan maken.
bedankt hier voor.
groetjes van Marijke
selamat-datang 28-09-2002
Ola Lucy!
Gevonden en meegenomen. Ik weet zo gauw niet of ik recept(en) hiervan al bij mijn cake-koekjes pagina heb staan, anders komen ze nog.
Liefs en groetjes, Rens