1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Kippensoep
  6. mexicaanse kippensoep

mexicaanse kippensoep

  • Montignac, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-04-2002

Ingrediënten 4 personen


1 bosje (15g) verse koriander.
2 uien.
1/2 soepkip.
2 kippenbouillonblokjes.
1/2 spaanse rode peper.
1 eetl. komijnzaad
1 eetl. olijfolie.
3 trostomaten.
1 eetl. korianderzaad
2 limoenen.
zout, peper.



Montignac fase 1 en 2

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pluk de blaadjes van de koriander om de soep te garneren en gebruik de steeltjes voor de bouillon.
pel en snij de uien in parten.
was en zet de kip op met 1 1/2 liter water, bouillonblokjes, koriandersteeltjes, helft van de ui en 1/2 eetl. komijnzaad .
breng de bouillon aan de kook.
laat de kip ca. 1 uur zachtjes koken.

Bereidingswijze

Zeef de bouillon, laat de kip afkoelen, verwijder het vel en pluk het kippenvlees.
was en halveer de peper.
verwijder de zaadlijst en snij het vruchtvlees in ringen.
verhit de olijfolie in een koekepan en bak de rest van de kruiden, ui en peper glazig.
was en snij de tomaten in stukjes, schep ze bij het uimengsel en bak ze 2 minuten mee.
pers de limoenen uit.
schep de gebakken groenten en kruiden samen met de bouillon en het kippenvlees terug in de soeppan en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken.
breng de soep op smaak met het limoensap, zout en peper.
garneer de korianderblaadjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top