1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Garnalen
  6. Slasoep met hollandse garnalen

Slasoep met hollandse garnalen

  • Montignac, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-04-2002

Ingrediënten 4 personen


2 kroppen hollandse sla.
2 sjalotjes.
1 teentje knoflook.
1 eetl. boter.
2 visbouillonblokjes.
3 takjes verse dille.
1 tomaat.
200 gram hollandse garnalen.
125 ml. slagroom.
zout, versgemalen peper, snufje nootmuskaat.



Montignac fase 1 en 2

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de bladeren sla en laat de nerven zitten.
pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
verhit de boter in een ruime pan, bak de sjalotjes en de knoflook goudbruin.
voeg de sla toe en bak het even mee.
voeg de visbouillonblokjes samen met 1 liter water aan de sla toe.
laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken.

was en hak de dille.
was en snij de tomaat in kleine blokjes.
spoel de garnalen onder koud stromend water.
haal de pan van het vuur en pureer de soep.
voeg de slagroom toe aan de soep en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
voeg de garnalen, dille en de tomaat toe en warm de soep nog ca. 3 minuten voor het uitserveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top