Hazepeper

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • > 120 min.

Feestelijk, wild, wel bewerkelijk maar vreselijk lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 recipe.people
Hele haas van de poelier, hald pond vers vet spek, half pakje boter, 5 uien, 4 bouillonblokjes, peper, piment, 3 laurierblaadjes, 1 kop rode wijn, beetje zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan en een hapjes pan.

Voorbereiding

Spek in dobbelsteentjes snijden. Uien fijn snijden. Haas een paar uur koken in water en bouillonblokjes en daarna helemaal schoonmaken, alle botjes moeten er af vallen. Hazedraadjesvlees overhouden.kooknat bewaren.

Bereidingswijze

Boter in hapjespan smelten, spek en uien toevoegen. (uien niet bruin laten worden)
Hazevlees en peper, piment en laurierbl.in de hapjes pan erbij doen. Op een laag gaspitje een paar uur laten sudderen, steeds omscheppen en steeds een beetje kooknat van de haas toevoegen. Het mag niet uitdrogen.Het spek en de uien moeten helemaal wegsmelten.
Een half uur voor het opdienen een glas rode wijn erbij doen.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en rodekool met appelcompote.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ria2912 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten