ajam ketjap

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Kip in ketjapsaus uit de oven. Eenvoudig te maken. Past uitstekend in een rijsttafel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram kipfilet (niet te klein snijden)
Voor saus:
8 el ketjap
5 el bruine suiker
1-2 teentjes knoflook
1-3 tl sambal
sap van 1/2 citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Magnetron/ovenschaal
oven of magnetron

Voorbereiding

Kipfilet in niet te kleine repen snijden.

Bereidingswijze

In ovenschaal ketjap, bruine suiker, gepeste knoflook, sambal en citroensap tot een sausje roeren. Kipfilet door de saus mengen.
In oven op 180-200?C ongeveer 45 minuten
Combimagnetron 180?C/300 Watt ongeveer 20 minuten

Bron

Kennis

Serveertip

Met pandan rijst en een salade

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

abosmana avatar
abosmana

Doorsturen

Home Recepten