Sinaasappel-kardemompudding
- Nagerecht
- 20-30 min.
Nagerecht voor 6 personen; Bereiden (moet 6 uur van tevoren.Bereidingstijd: - 1 uur en 15 minuten
Wachttijd: - 4 uur; de saus: Bereidingstijd: - 20 minuten
Van:
"Nynke"
Ingrediënten
71/2 dl melk75 gram kristalsuiker
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
1/4 a 1/2 theelepel gemalen kardemom
75 gram rondkorrelrijst
5 a 6 blaadjes witte gelatine
1 1/2 dl creme fraiche
3 sinaasappels, ongeschild, in heel dunne plakken
voor de honing-sinaasappelsaus:
6 eetlepels honing
sap van 3 sinaasappels
1/4 theelepel gemalen kardamom
Benodigdheden
ronde lage tulbandvorm, met koud water omgespoeldBereidingswijze
Melk met suiker,
sinaasappelschil en kardemom aan de kook brengen tot suiker isopgelost.
Rijst toevoegen en mengsel afgedekt op zacht vuur 1uur laten koken. Gelatine
in ruim koud water 5 minuten weken. Gelatine uitknijpen en van vuur af in
warm rijstmengseloplossen. Mengsel iets laten afkoelen, creme fraiche
erdoorroeren en mengsel in vorm overdoen. Pudding in koelkastminstens 4 uur
laten opstijven. Serveren: pudding op schaalstorten en holte in pudding
vullen met plakjes sinaasappel. Pudding serveren met honing-sinaasappelsaus.
Honing-sinaasappelsaus
Honing met 3 eetlepels water, sinaasappelsap en kardamom aande kook brengen.
Mengsel op zacht vuur 15 minuten laten koken.
Saus zeven en laten afkoelen. Saus tot gebruik afgedekt inkoelkast bewaren.