Sinaasappel-kardemompudding

  • Nagerecht
  • 20-30 min.

Nagerecht voor 6 personen; Bereiden (moet 6 uur van tevoren.Bereidingstijd: - 1 uur en 15 minuten
Wachttijd: - 4 uur; de saus: Bereidingstijd: - 20 minuten


Van:
"Nynke"

Deel dit recept

Ingrediënten
71/2 dl melk
75 gram kristalsuiker
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
1/4 a 1/2 theelepel gemalen kardemom
75 gram rondkorrelrijst
5 a 6 blaadjes witte gelatine
1 1/2 dl creme fraiche
3 sinaasappels, ongeschild, in heel dunne plakken

voor de honing-sinaasappelsaus:
6 eetlepels honing
sap van 3 sinaasappels
1/4 theelepel gemalen kardamom


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ronde lage tulbandvorm, met koud water omgespoeld

Bereidingswijze

Melk met suiker,
sinaasappelschil en kardemom aan de kook brengen tot suiker isopgelost.
Rijst toevoegen en mengsel afgedekt op zacht vuur 1uur laten koken. Gelatine
in ruim koud water 5 minuten weken. Gelatine uitknijpen en van vuur af in
warm rijstmengseloplossen. Mengsel iets laten afkoelen, creme fraiche
erdoorroeren en mengsel in vorm overdoen. Pudding in koelkastminstens 4 uur
laten opstijven. Serveren: pudding op schaalstorten en holte in pudding
vullen met plakjes sinaasappel. Pudding serveren met honing-sinaasappelsaus.

Honing-sinaasappelsaus
Honing met 3 eetlepels water, sinaasappelsap en kardamom aande kook brengen.
Mengsel op zacht vuur 15 minuten laten koken.
Saus zeven en laten afkoelen. Saus tot gebruik afgedekt inkoelkast bewaren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

llheks avatar
llheks

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten