1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: jurgina

  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-04-2002

Ingrediënten 8 personen



* 500 gram linzen
* zout
* 1 laurierblad
* 2 uien
* 2 kruidnagelen
* peperkorrels
* 1 stukje zuurkoolspek van 400 gram
* 4 aardappelen
* 2 preien
* 25 gram boter
* 700 gram verse worst
* 1 klein blikje tomatenpuree
* verse peterselie, bieslook, selderij
* worcestershiresaus




Eenvoudige, heerlijke maaltijdsoep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


* Breng de gewassen linzen aan de kook met 4 liter water, 2 eetlepels zout, laurierblad, 1 ui waarin de kruidnagelen zijn gestoken, peper en het stukje spek. Kook de linzen in ongeveer 1 uur gaar.
* Schil in die tijd de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snipper de tweede ui en snijd het wit van de preien in ringen.
* Hang een zeef op een grote kom en schenk de linzen door de zeef. Leg het spek apart en verwijder ui en laurierblad. Wrijf de linzen door de zeef in de bouillon.
* Smelt in de soeppan de boter en fruit de aardappel, ui en prei tot ze zacht zijn. Doe de linzensoep, de worst, het spek en de tomatenpuree erbij en kook de soep nog 30 minuten.
* Snijd de peterselie, bieslook en selderij fijn. Neem de worst en het spek uit de pan en snijd deze in stukjes. Doe deze weer in de soep en roer er vlak voor het opdienen de kruiden door. Maak de soep op smaak met zout, peper en worcestershiresaus.

Serveertip


Serveer met bruin brood en mosterd.
Pumpernickel smaakt hierbij ook heel goed.
( Recept op mijn pagina).



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jurgina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top