1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Geroerbakken peultjes en doperwten met kipfilet

Geroerbakken peultjes en doperwten met kipfilet

Door: reve51

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-04-2002

Ingrediënten 4 personen


400 gr. kipfilet1 kilo verse doperwten in de schil of 400 gr diepvries
doperwten250 gr. verse peultjes2 eetl. zonnebloemolie1/4 l
kippenbouillon1 teentje knoflook1/2 theel. gemberpoeder1 a 2
eetl. sambal oelek2 eetl. ketjap manis1 eetl. citroensap



Roerbakken met voorjaarsgroenten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in dobbelstenen.Haal de doperwten uit de schil.
Maak de peultjes schoon.Kook de doperwten en peultjes 4 minuten.
Giet ze af en laat uitlekken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok.Bak hierin de stukjes kip al omscheppend,
zodat ze aan alle kanten goudbruin zijn.Voeg na ca 5 minuten de
bouillon, het uitgeperste teentje knoflook, de gemberpoeder en de sambal
toe.Meng zodra de kip gaar is de peultjes en erwtjes, de ketjap en
het citroensap door het vlees.Warm het mengsel goed door en dien
het meteen op.

Serveertip

Lekker met gekookte basmati- of pandanrijst.Roer er eventueel op het
laatste moment 100 gram gewassen tauge doorheen.Eet smakelijk
Bron: "Boodschappen".



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top