1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. surinaamse kip met boontjes

surinaamse kip met boontjes

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-04-2002

Ingrediënten 4 personen


2 uien- 2 tenen knoflook- 1 tomaat- 1 kip of kipfilet of braadsticks- 500 g sperzieboontjes- 4 el olijfolie- 2 theelepels sambal- 1 el bouillonpoeder- 2 theelepels kerriepoeder- 1 kg geschilde aardappelen- zout- 2 el fijngehakte selderij.



Eenpansgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de uien en knoflook of pak poeder.
Snijd de tomaat in stukken.
Verdeel de kip in 12 stukken met de wildschaar of pak braadsticks of kipfilet.
Maak de boontjes schoon en breek ze.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote wok (met deksel).
Voeg de gesnipperde uien aan de olie toe en bak ze in ca. 3 minuten glazig.
Voeg de knoflook, de tomaat, de kip en de sambal toe, schep het een paar keer om en laat het mengsel met het deksel op de pan een paar minuten sudderen.
Voeg de boontjes, het bouillonpoeder en het kerriepoeder toe en laat alles met de deksel op de pan op een matig vuur gaar worden in ca. 1 uur.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in 4-6 stukken en voeg ze 15 minuten voor het einde van de kooktijd aan de pan toe.
Voeg naar smaak zout toe.

Serveertip

Bestrooi met de selderij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hetje50


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hetje50
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top