biefstuksalade

  • Thais, Salade
  • 20-30 min.
  • biefstuksalade

    Biefstuksalade

    Biefstuksalade

Proberen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 (kogel)biefstukken van circa 175 gram p/stuk.
Voor de marinade: sap van een citroen, 6 eetlepels zoete sojasaus/ketjap, 1 eetlepel rode currypasta, 4 eetlepels zoute sojasaus (Kikoman), 1 eetlepel sambal, 1 eetlepel bruine suiker, 2 teentjes knoflook (geperst).
Verder: gemengde groenten. Bijvoorbeeld paksoi, ui, kool, paprika en tauge.
Wat mooie sla (baby leaves of de lichte bladeren uit het midden van een krop sla)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 316,57 kcal
Koolhydraten 21,52 g
Eiwitten 44,53 g
Vetten 4,45 g

Bereidingswijze

Een dag vooraf: dep de biefstukken droog en bak ze op hoog vuur medium. Daarna zouten en peperen. Laten afkoelen.
Meng de bovenbeschreven ingredienten voor de marinade en leg de biefstukken erin. Goed bedruipen met de marinade. Afgedekt in de koelkast zetten en liefst nog een paar keer keren en bedruipen.

Op de dag zelf: haal de biefstukken uit de marinade en snijd deze in reepjes. Bewaar de marinade. Snijd de groenten. Ik ga nu uit van paksoi, ui, kool, paprika en tauge. Doe een lagje olie in een wok en laat goed heet worden. Fruit de ui en voeg de kool, de harde stukken van de paksoi en de paprika toe. Laten bakken tot ze bijna gaar zijn. Dan de marinade, de groene delen van de paksoi en de tauge toevoegen. Goed doorwarmen.

Serveertip

Sla verdelen over de borden; doe de gebakken groenten op vier borden en verdeel de biefstukreepjes erover. Eventueel garneren met kleingesneden koriander.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

noran avatar
noran

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten