1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Eend met appelen

Eend met appelen

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-04-2002

Ingrediënten 6 personen


1 eend, 150 gram boter, 5 dl calvados, 12 goudrenetten, peper en zout.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De eend leeghalen en bakken. Van binnen een weinig zouten en er 25 gram boter in leggen. Ze met een draad omwikkelen. Ze insmeren met 50 gram boter en gedurende 40 minuten in de oven laten gaar worden op 180 graden. Intussen de appels schillen. Het klokhuis verwijderen en in fijne schijfjes verdelen. Ze laten bruinen in 75 gram boter. Als de eend gaar is, met licht verwarmde Calvados overgieten en flamberen. De eend met het kooknat en de appelen in een gratineerpan doen. Nog 15 minuten laten braden. Een scheut citroensap over de appelen gieten, voor het opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top