Zeeduivel met aalbessen
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
WW-recept voor 4 personen; 3 punten p.p.
Ingrediënten 4 personen
600 gr zeeduivel12,5 cl droge witte wijn
1 bosje tijm, laurier, peterselie
250 gr aalbessen
2,5 dl yoghurt met 0% v.g.
3 eetl culinaire room met 8% v.g.
zout en peper
Benodigdheden
Bereidingstijd: 15 minutenKooktijd: 20 minuten
Bereidingswijze
1. De zeeduivel gedurende 5 minuten in een steelpan met bijna kokend water laten pocheren. De vis laten uitlekken.
2. De zeeduivel opnieuw in de steelpan leggen en er de witte wijn overheen gieten. Er het bosje tijm, laurier en peterselie aan toevoegen, alsook wat zout en peper. Afdekken en gedurende 15 minuten op een zacht vuur laten sudderen.
3. De aalbessen wassen, laten uitlekken en afritsen. Een paar trosjes opzij leggen om er later de borden mee te versieren.
4. De yoghurt, de culinaire room en de aalbessenpitjes in een kom doen en alles goed door elkaar mengen. Er zout en peper aan toevoegen.
5. De in mootjes versneden zeeduivel op een bord schikken en er de aalbessencreme overheen gieten. De vis garneren met de enkele trosjes die u hiervoor opzij had gelegd.
6. Garneren met wat sperzieboontjes en een klein bosje gestoomde broccoli.