Zeeduivel met aalbessen

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

WW-recept voor 4 personen; 3 punten p.p.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr zeeduivel

12,5 cl droge witte wijn

1 bosje tijm, laurier, peterselie

250 gr aalbessen

2,5 dl yoghurt met 0% v.g.

3 eetl culinaire room met 8% v.g.

zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 20 minuten

Bereidingswijze

1. De zeeduivel gedurende 5 minuten in een steelpan met bijna kokend water laten pocheren. De vis laten uitlekken.
2. De zeeduivel opnieuw in de steelpan leggen en er de witte wijn overheen gieten. Er het bosje tijm, laurier en peterselie aan toevoegen, alsook wat zout en peper. Afdekken en gedurende 15 minuten op een zacht vuur laten sudderen.
3. De aalbessen wassen, laten uitlekken en afritsen. Een paar trosjes opzij leggen om er later de borden mee te versieren.
4. De yoghurt, de culinaire room en de aalbessenpitjes in een kom doen en alles goed door elkaar mengen. Er zout en peper aan toevoegen.
5. De in mootjes versneden zeeduivel op een bord schikken en er de aalbessencreme overheen gieten. De vis garneren met de enkele trosjes die u hiervoor opzij had gelegd.
6. Garneren met wat sperzieboontjes en een klein bosje gestoomde broccoli.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

erie_fraters avatar
erie_fraters

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten