1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Clafoutis
  6. clafoutis

clafoutis

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-04-2002

Ingrediënten 4 personen


250 gr.fruit uit blik of pot.75gr.bloem 3 dl melk 3 eieren 120gr.suiker 2 zakjes vanillesuiker 1 mespunt zout 1 zoetzure appel 1.theelepeltje kaneel boter voor de vorm.


Verder heb je nodig


Quichevorm van 24 cm


Lekker zoet nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de appel,en snij hem in kleine stukjes,en strooi de kaneel erover. Fruit uit blik of pot goed laten uitlekken.

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom en roer er de melk door.Klop de eieren,suiker,vanillesuiker en zout door het beslag.Laat het beslag 15 min.rusten,en klop het nogmaals door.Bestrijk de vorm met boter.Verwarm de oven voor op 200 graden.Verdeel het fruit en de appel in de vorm,en giet het beslag erover.Zet de vorm 40 min.in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Je kunt de clafoutis warm of koud eten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aly47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aly47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top