1. Home
  2. Recepten
  3. Zoete, gevulde & gestoomde broodjes

Zoete, gevulde & gestoomde broodjes

  •  , Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-04-2002

Ingrediënten 4 personen


1 half pak broodmix, 500 gram kleingesneden (zomer)fruit naar keuze, 1? dl. water, 3 eetlepels geraspte kokos, 1 zakje vanillesuiker, ? theelepel djahe, 2 eetlepels maizena, 2 eetlepels sinaasappelsap, 2 dl. vanillevla, 1 dl. melk


Verder heb je nodig


Een pan met stoommand of een stoomkoker


Heerlijk feestelijk gerechtje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de broodmix, het water, de geraspte kokos en het zakje vanillesuiker en kneed dit tot een deeg. Laat het deeg rijzen op een warme plaats.

Bereidingswijze

Meng de djahe en het kleingesneden fruit. Roer 2 eetlepels maizena en 2 eetlepels sinaasappelsap klontloos door het fruit en breng dit geheel op laag vuur aan de kook (evt. heel klein beetje water toevoegen). Even zachtjes laten pruttelen en laat het vervolgens afkoelen. Kneed het deeg, verdeel het in 4 stukken, vorm er bolletjes van en druk deze vervolgens plat. Verdeel het fruitmengsel over de platgedrukte bolletjes. Vouw de broodjes dicht en vorm er weer bolletjes van. Laat ze 10 min. afgedekt rijzen. Stoom de broodjes in 25 min. gaar. Roer ondertussen de vanillevla en de melk door elkaar, eventueel even opwarmen (net wat je lekkerder vind) en schenk dit over de broodjes als ze klaar zijn.

Serveertip

Laat je fantasie de vrije loop.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top