1. Home
  2. Recepten
  3. Pikant Pinda-gehaktbrood

Pikant Pinda-gehaktbrood

  •  , Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2002

Ingrediënten 4 personen


600 gram rundergehakt, 1 fijngesnipperde ui, 50 gram paneermeel, 2 eetlepels shoarmakruiden, 2 theelepels zout, 1 ei, 150 gram pindakaas met nootjes, 2 eetlepels chilisaus, wat olie.


Verder heb je nodig


Ingevette, liefst ronde, ovenschaal met hoge rand van ong. 15 cm doorsnee, oven, aluminiumfolie.


605 kcal per persoon

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180?C.

Bereidingswijze

Kneed een smeuiig geheel van de gehakt, de ui, het paneermeel, de kruidenmix, het zout en het ei. Roer de pindakaas en de chilisaus tot een saus. Vul een ovenschaal met 3/4 deel van het gehaktmengsel, en druk een beetje aan. Giet de saus over het gehakt, dek het geheel af met de rest van het gehakt. Dek de schaal/vorm af met alu-folie en bak het gehaktbrood in het midden van de oven in ? 50 min. gaar. Als er nog 15 min. baktijd resteren de alu-folie verwijderen en gehaktbrood zonder de folie verder afbakken tot baktijd verstreken is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top