1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Geflambeerde banaan van de barbecue

Geflambeerde banaan van de barbecue

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-04-2002

Ingrediënten 4 personen


4 niet te rijpe bananen, 4 theelepels honing, ? dl. rum, wat bolletjes roomijs, evt. wat chocoladesnippers of -saus


Verder heb je nodig


Barbecue


Heerlijk nagerecht met fruit van de barbecue270 kcal per persoon

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de rum en houd deze warm

Bereidingswijze

Verwijder de helft van de schil van de bananen in de lengte. Rooster de bananen op de barbecue met de schil naar beneden gedurende ? 5 min. Schenk de honing erover en rooster verder tot de bananeschil zwart is. Neem de bananen van het rooster en schenk de warme rum over de bananen. Het geheel aansteken (flamberen). Serveren met een bolletje roomijs en evt. de chocosnippers/-saus.

Serveertip

Hmmmm, lekker!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top