1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Duiven met doperwten

Duiven met doperwten

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2002

Ingrediënten 6 personen


3 duiven, 2.500 gram erwten, 150 gram vet spek, 50 gram boter, 1 kropsla, 12 kleine uien, 1/2 liter bouillon, peterselie, peper en zout, 1 theelepel suiker.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het spek 5 minuten laten weken in kokend water. Afgieten en in reepjes snijden. Laat dit, met de vastgeknoopte duiven en de uien, in een braadpan aanbakken. De sla schoonmaken. Kruiden en sla in de braadpan doen. Voeg er nu de erwten aan toe en de opgewarmde bouillon. Suiker er bij doen en een weinig zout. Toedekken en laten sudderen, met water op het deksel. De duiven in tweeen snijden. De erwten op een schotel schudden en voor smaak kruiden. De halve duiven er op leggen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top