Kalfsribbetjes, tomaten en auberginetartaar

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-04-2002

Huuuum Lekker...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalfsribbetjes met been (ongeveer 150gr stuk),1 rode ui,30gr boter,10 cl kalfsfond,1 kruidenbuiltje,1 eetlepel gehakte bladpeterselie.
Voor de salade:
4 tomaten,halve komkommer,1 aubergine,1 citroen,4 eetlepels Griekse extra reine olijfolie,1 mespuntje pili-pili, 1 bussel jonge uitjes,2 eetlepels fijngeknipte bieslook,takjes bieslook voor de versiering,1 groene sla,zout,peper van de molen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Voor de salade: pers de ciroen uit.Verwijder de steel van de aubergine.Snij ze in schijfjes van 1 cm dik en dan in blokjes.Fruit ze onder voortdurend roeren 20 minuten in een pan,op een zacht vuurtje,in 3 eetlepels olijfolie met de helft van het citroensap,peper en zout.Leg ze opzij in een vergiet.

Pel en ontpit de tomten en het stuk komkommer.Snij ze in heel kleine blokjes.Maak de jonge uitjes schoon en hek ze fijn.Doe ze in een kom met de blokjes komkommer,aubergine en tomaat,het mespunt pili-pili,de rest van het citroensap en de olifolie,de fijngeknipte bieslook,zout en peper.Roer het geheel voorzichtig om.
Maak de blaadjes sla schoon,spoel ze,zwier ze uit en snij ze in reepjes.schik ze op een dienschotel.Verdeel er de tartaar van tomatenkomkommer en aubergine over.
Versier het geheel met takjes bieslook.

Bereidingswijze

Voor de kalfsribbetjes: pel de rode ui en hak hem fijn.Bak de kalfsribbetjes goudbruin in een pan,5 min. per zijde, in 20gr warme boter.Doe er peper en zout op.Zet ze opzij.
Bak in de plaats de gehakte ui 5 min.lichtbruin op een matig vuur in 10 gr warme boter.Blus het sap van de bereiding met de kalfsfond.Leg er de kalfsribbetjes en het kruidentuiltje in.Zet het deksel op de pan en zet de bereiding 10 min. op een zacht vuur. Draai de ribbetjes halverwege om.Verwijder het kruidentuiltje net voor voor het opdienen.
Breng de bereiding op smaak met kruiden,voeg er de rest van de boter en de peterselie aan toe en roer het geheel om.

Serveertip

Schik de ribbetjes op een individuele borden.
Dien de salade appart op.

Laatste reacties

liliannepartouns avatar
liliannepartouns 13-11-2003

LEKKER ga ik zeker maken dank je neem hem mee groetjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cuy avatar
cuy

Doorsturen

Home Recepten