Rijstvellen gevuld met chili-limoenkip
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
voor de marinade* 2 sjalotjes
* 2 tenen knoflook
* 1 rode peper
* 3 cm serehstengel
* 1 cm salamblad
* 1 cm laoswortel(of poeder)
* 1 cm kentjoerwortel(of poeder
* 2 tl trassie(garnalenpasta
* 2 tl kurkuma(geelwortel)
* 2 tl plmsuiker
* 1 el zonnebloemolie
* 1 el gerspte limoenschil
* zout
voor de vulling
* 500 g kipfilet, fijngesneden in reepjes
* 3 el zonnebloemolie
* 2 el vissaus
* 4 ronde rijstvellen, doorsnee 25 cm
Benodigdheden
Stoompan of pan met stoommandjeVoorbereiding
Alle ingredienten voor de marinade met staafmixer of keukenmachine tot een psta pureren.
Kipreepjes erdoor scheppen en 20 minuten laten marineren.In een wok de olie verhitten en hierin de kip met marinade en vissaus in 12 minuten rondom bruin bakken.
Mengsel af laten koelen.
Bereidingswijze
In het onderste deel van de stoompan water aan de kook brengen.
Elk rijstvel afzonderlijk overgieten met kokend water en even af laten koelen op je werkblad.
Kipmengesel verdelen over de rijstvellen.
Zijkanten van de rijstvellen nar binnen vouwen en dan de rolletjes heel voorzichtig oprollen.
Onderkant van de rollen bestrijken met wat olie op plakken in de pan te voorkomen.
Rolletjes 10 minuten stomen n direct serveren.
Serveertip
Lekker met pikante zoet-zure pruimensaus(zie onder mijn sausrecepten._
Recept uit de Tip 1998