Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Chinese Witte Vermicellisoep

Chinese Witte Vermicellisoep

Door: sasvdberk

  • Surinaams
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-04-2002

Ingrediënten


Een en een half (1?) liter water

Een kilo kippenvlees

Een eetlepel "Minced Ginger & Shallot"

Een gezouten amsoi bal (Tjien Tjoi): dit wassen en in stukjes snijden en deze ca. 5 min laten ontzouten in water.

Een stukje Chinese sinaasappelschil (Copie): ca. 15 min in water laten weken en als het zacht geworden is het binnenste gedeelte wegkrabben.

Drie stuks Chinese gedroogde pruimen (Foeng Tjauw)

Twee stuks gedroogde Chinese inktvis

Een pak witte Chinese vermicelli ( merk: Longkou ; 100 gr.): ca 20 min inweken in water en vervolgens met een schaar in stukjes snijden.

Vijf takjes sjalot in stukjes gesneden

Twee theelepels Chicken Powder

Een halve theelepel Adjee smaakpoeder



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Alvorens u overstapt tot de bereiding van dit gerecht dient u eerst de ingredienten 4, 5, 6, 7 en 9 weer even goed over te wassen.
De kip samen met de ingredienten 3, 4, 5, 6, 7 en een beetje van de gesneden sjalot in een pot met het water op vuur doen en deze laten opkoken. Tijdens het opkoken voegt u de 2 theelepels Chicken Powder en de vermicelli bij. Het geheel laten opkoken voor ca 15 min op een zacht pitje tot de kip gaar is geworden. Op het laatst de Adjee smaakpoeder en sjalot bijvoegen en zo u wilt voor een sterkere smaak wat extra Chicken Powder bijvoegen en een paar druppels Mee Chun Sesame Oil. Degenen die wat meer zout gebruiken, kunnen ook wat zout bijdoen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top