Gekruide kippenvlerken of drumsticks
- Surinaams, Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 24-04-2002
Ingrediënten
Een kilo kippenvlerken of drumsticksEen volle eetlepel witte peper poeder (merk: Cock Brand)
Acht eetlepels Lee Kum Kee Panda Oyster Sauce
Vijf grote takjes soepgroente in stukjes gesneden
Twee eetlepels Mee Chun Soya Sauce
Een halve theelepel Adjee smaakpoeder
Een glas kokend water
3 tot 4 teentjes knoflook
Bereidingswijze
De kippenvlerken of drumsticks goed wassen en indien nodig (te groot) in stukken snijden. Hierna ingredienten no. 2, 3, 4 en 5 (dus 2 t/m 5) samen doen en de vlerken of drumsticks hiermee inleggen voor ca. 15 minuten. Daarna maakt U wat olie heet in de pan, en U bakt de knoflook bruin. Vervolgens zet U het ingelegd vlees (de vlerken of drumsticks en de specerijen) in de pan en U laat dit mee bakken totdat het vlees halfgaar is geworden. Hierna een glas kokend water bijvoegen en het geheel laten sudderen op een zacht vuurtje totdat alles gaar is geworden. Indien U het gerecht wat pittiger wilt hebben, mag U tijdens het sudderen wat meer witte peper poeder, Lee Kum Kee Panda Oyster Sauce en soepgroente bijdoen. Op het laatst de Adjee smaakpoeder bijvoegen.
Het bovenstaand gerecht is ook verrukkelijk met kippenpootjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties