Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Oestersaus (Oyster Sauce) varken gestoofd met Moek Ngie (tru

Oestersaus (Oyster Sauce) varken gestoofd met Moek Ngie (tru

Door: sasvdberk

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-04-2002

Ingrediënten


Een kilo varkensvlees

Zes eetlepels Lee Kum Kee Panda Oyster Sauce

Een eetlepel Mee Chun Soya Sauce

Een theelepel "Minced Ginger & Shallot"

Zes teentjes knoflook

Een half ons Moek Ngie (dagoe jesie)

Een halve pak Thailand gezouten amsoi (Cock Brand) > de gezouten amsoi wassen, voor 10 tot 15 minuten weken in water om het te ontzouten, daarna wast U het nog een keer en vervolgens gaat U het in stukjes snijden.

Vijf takjes sjalot of prei

Een mespunt Adjee smaakpoeder

Een mespunt Chicken Powder

Een glas kokend water



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor het bereiden van het gerecht allereerst de Moek Ngie voor een half uur in water doen. Na het weken zult u zien dat de Moek Ngie is uitgezet. Daarna moet u de harde knobbeltjes ervan wegknippen, vervolgens in reepjes of in grote stukken snijden, weer goed wassen en het water uit de natte Moek Ngie goed uitknijpen. U gaat dan wat olie in de pan heet maken, 3 teentjes knoflook bruin bakken in de olie, de Moek Ngie bijdoen en dit alles voor 2 tot 3 min laten bakken. Indien U wilt kunt u tijdens het bakken een stukje gember of een halve theelepel "Minced Ginger & Shallot" mee bakken. Dit proces is meer om de bos geur te verwijderen, waardoor je een betere smaak krijgt. Nadat de Moek Ngie gebakken is, haalt u het uit de pan en legt het even terzijde.
Het vlees goed wassen en dan in reepjes of blokjes snijden. Vervolgens het vlees voor ca 15 min. inleggen met een eetlepel Mee Chun Soya Sauce, een theelepel "Minced Ginger & Shallot" en 2 eetlepels Lee Kum Kee Panda Oyster Sauce. Wat olie in de pan doen, heet laten worden en 3 teentjes knoflook bruin bakken in de olie. Vervolgens het gemarineerd vlees erbij doen en even laten bruin bakken. Daarna voegt u nog 4 eetlepels Lee Kum Kee Panda Oyster Sauce en een glas kokend water bij en het geheel laten sudderen tot een dikke saus. Tijdens het sudderen van het vlees wordt de reeds gebakken Moek Ngie, een mespunt Chicken Powder en wat gesneden sjalot of prei bijgevoegd. Daarna, wanneer de saus al wat dikker is geworden, voegt u de gesneden amsoi, een mespuntje Adjee smaakpoeder en nog wat gesneden sjalot of prei bij.
Dit alles laat u nog even mee stoven. Indien u het wat pittiger wilt hebben mag U wat Lee Kum Kee Panda Oyster Sauce bijvoegen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top