1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. champignongratin met doperwten

champignongratin met doperwten

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-04-2002

Ingrediënten 4 personen


500 g champignons
olijfolie
300 g diepvries doperwten, ontdooid
zout en peper
150 g geraspte Milner gerijpt
1 tomaat


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Lekker recept om te eten met tarly van Honig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de champignons schoon en snijd ze in dikke plakken. Ontvel de tomaat door deze aan de onderzijde in te kruisen, 10 seconden in kokend water onder te dompelen en af te spoelen onder koud water. Snijd deze vervolgens in blokjes. Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem van de schaal met de doperwten. Doe hierover de champignons en de tomatenstukjes. Strooi er peper en zout over. Dan de kaas toevoegen en bedruppelen met wat olie.

Bereidingswijze

Gratineer het gerecht 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Serveertip

Lekker met Tarly van Honig.
Ook handig om in delen in te vriezen. Voeg dan aan het ontdooide gerecht een beetje extra kaas toe en warm op in de combimagnetron (grillen en verwarmen) gedurende een minuut of 5/6.
Met dank aan www.xs4all.nl/~mwesseli.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hypoglykemie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hypoglykemie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top