1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. CESARSALADE (Ceasar Salad)

CESARSALADE (Ceasar Salad)

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-04-2002

Ingrediënten 4 personen


Voor 4 personen
4 mooie blaadjes sla
1 ei
2 teentjes look
3 el citroensap
3 el olijfolie
2 hardgekookte eieren
2 ansjovisfilets
8 el vers geraspte Parezan
peper
Soldaatjes : 200 gr witbrood in sneden
1 el boter
1 el olijfolie
1 kl gehakte bieslook
1 kl gehakte dragon
1 el geraspte Parmezan



Fris voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de sneden witbrood in reepjes van 1.5 cm breed.
Laat ze bruinen in de pan in een mengeling van olie en boter.
Voeg er de geperste look, bieslook en dragon aan toe. Blijf schudden.
Doe ze in een slakom en strooi er de geraspte Parmezan over.
Meng alles en zet opzij.
Was de slabladeren, droog ze en snij of scheur ze in stukjes.
Pel de hardgekookte eieren, was ze en snij ze in partjes.
Laat de ansjovis uitlekken en snij hem in stukjes.
Klop het rauwe ei, geperste look, olie, het citroensap en de olie in een slakom tot een vinaigrette.
Voeg er de salade en de ansjovis aan toe. Schep alles door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over de borden en versier met de eierpartjes en de soldaatjes.
Dien onmiddelijk op.

Serveertip

Wijntip : bv een Corbieres



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lukas


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lukas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top