1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Stoofvlees
  6. Stoofvlees

Stoofvlees

Door: rafdebock

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-04-2002

Ingrediënten


1kg rundstoofvlees, 1 kruidnagel, tijm, 2 fijngesneden uien, 1 glas water, 50gr boter, 2 laurierbladeren, zout en peper, 1 snede brood met mosterd, 1 fles tafelbier of donker bier(trappist, trippel, ...)


Verder heb je nodig


1 hoge stoofpot


De echte vlaamse stoofvlees.
De tijd is inclusief stoven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Braad de ui.
Braad het vlees appart.
Voeg beide samen en doe alle kruiden erbij.
Laat 5 min. Stoven met het deksel op de pot.
Voeg een scheut water bij.
Voeg 3/4 van de fles bier bij.
Voeg de snede brood bij.
Laat ongeveer 1.5 uur stoven op een half vuur.
Voeg na elke 30 min. een beetje bier bij.

Serveertip

Te serveren met frieten of naar keuze.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rafdebock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top