1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkenshaasje met aardbeien-portsaus

Varkenshaasje met aardbeien-portsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-04-2002

Ingrediënten 4 personen


400 gram varkenshaas, peper, zout, 3 eetlepels Becel voor bakken en braden, ? dl. rode port (of rode wijn), 1 eetlepel aardbeienjam, ? eetlepel bouillonpoeder


Verder heb je nodig


Pan


Kcal. 245 p.p.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak en bak het geheel in de hete Becel rondom bruin en in ongeveer 8-10 minuten naar wens rose of helemaal gaar. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Schenk de port bij het bakvet en brengt het aan de kook. Voeg 1? dl. water toe en roer de jam en de bouillonpoeder erdoor. Snijd het vlees in plakjes, lepel er een beetje van de saus over en serveer de rest van de saus er apart bij.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en spitskool.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mareboe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mareboe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top