Med-Kanoom (namaak jack-fruit zaden)

  • Thais, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-04-2002

Deel dit recept

Ingrediënten


225 gr gedroogde witte linzen
125 gr verse geraspte kokos
1/4 theelepel zout
450 gr suiker
5 eier-dooiers
een paar druppels jasmijn-essance
verse mint-bladeren
jasmijn-bloemen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Laat de linzen minstens 12 uur weken in water, kok ze daarna in een stomer
en prak ze fin met een vork. Laat e geprakte linzen afkoelen en vermeng ze
daarna met de gemalen kokos, het zout en 150 gr suiker. Meng alles goed door
elkaar en kneed daarna het mengsel in kleine balletjes ter grote van een
druif. Klop de eieren een beetje op in een mengkom. Giet 375 ml water in een
pan, doe de overgebleven suiker en de jasmijn-essance erbij en breng het
water aan de kok; blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Temper het
vuur en hou de siroop tegen het kookpunt.
Doop de linze-'duiven' in de eierdooier en zorg dat ze helemaal bedekt zijn
met ei, kook ze dan 5 minuten in de siroop. Leg ze dan op een metalen
druiprek en laat ze afkoelen.
Leg ze minstens 30 minuten in de koelkast voor ze op te dienen en versier ze
met de verse mint-bladeren en de jasmijn-bloemen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten