Pla Mueg Paad Prig (gebakken inktvis met hete saus)

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-04-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
450 gr verse inktvis
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 verse rode pepers
2 lente-uitjes
50 ml (1/4 kopje) plantaardige olie
2 theelepels vis-saus
2 theelepels oester-saus
50 ml (1/4 kopje) rijst-wijn
zout naar smaak
vers gemalen zwarte peper
verse gehakte koriander blaadjes

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de inktvis schoon en snijd ze in kleine stukjes. Kook ze vijf minuten
voor en laat ze goed uitlekken. Hak de sjalotten, knoflook, pepers en lente-uitjes in stukken.
Verwarm de olie in een wadjan en fruit de sjalotten en knoflook totdat ze
krokant en goud-bruin zijn, voeg dan de inktvis, vis-saus, oester-saus en
rijstwijn toe en breng het mengesle op smaak met zout en de vers gemalen
zwarte peper.
Baak boven een getemperd voor al roerend door, 8 tot 10 minuten, totdat de
inktvis goed gaar is.
Voeg de koriander-bladeren toe, roer nog een minuut en doe alles op een
schotel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten