Goong Paad (gefrituurde garnalen met sambal)

  • Thais, Bijgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
675 gr verse garnalen
1 sjalot
1 teentje knoflook
25 Kha gember aan een stuk
2 verse rode pepers
2 theelepels gehakt citroen-gras
1 theelepel gehakte koriander-wortel
1/4 theelepel gahakte nutmeg
1 theelepel trassi
2 theelepels vers lime-sap
175 ml dikke kokos-melk
1/2 theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
225 gr rijst-meel
olie om te frituren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de garnalen maar laat de staarten zitten. Hak de sjalotten, knoflok,
gember en pepers in stukken en doe ze in een grote kom. Voeg het citroen-gras, korian-der, nutmeg, trassi, lime-sap en kokos-melk toe, breng het op
smaak metzouten vers gemalen zwarte peper en meng alles goed door elkaar.
Doe de garnalen in de saus, vermeng ze goed met de saus en laat ze 30
minuten staan, haal de garnalen dan uit de saus, laat ze goed uitlekken en
bestrooize met rijst-meel. Verwarm de olie in een wadjan totdat ze begint te
roken, doe de garnalen erbij en laat ze 1-2 minuten bakken tot ze opkrullen.
Laat de garnalen op keuken papier uitlekken en verwijder de overgebleven
olie voor ze op te dienen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lai_thai avatar
lai_thai

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten