Tod Man Pla (koekjes van gebakken garnalen met hete saus)

  • Thais, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-04-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
675 gr verse garnalen
125 gr kousenband
2 theelepels rode sambal
2 theelepels lichte soya-saus
50 ml (1/4 kopje) dikke kokos-melk
1 ei
25 gr (2 eetlepels) meel
zout naar smaak
vers gemalen zwarte peper
75 ml (1/3 kopje) plantaardige olie
schijfjes tomaat
schijfjes komkommer

Hete saus:

2 verse rode pepers
1 teentje knoflook
15 mm verse gember aan een stuk
25 mm komkommer aan een stuk
1 theelepel gehakte koriander-wortel
25 gr (2 eetlepels) gestampte geroosterde pinda's
25 gr (2 eetlepels) suiker
25 ml (2 eetlepels) vers lime-sap
25 ml (2 eetlepels) lichte soya-saus
50 ml (1/4 kopje) kippebouillon
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de garnalen in fel kokend water, pel ze en hak ze in kleine stukjes.
Hak de bonen in kleine stukjes. Doe de garnalen in een mengkom, doe de rode
sambal, soya-saus en kokos-melk erbij en meng alles goed door elkaar.
Vermeng het ei met het meel en voeg het bij de garnalen, voeg daarna de
bonen toe en breng het geheel op smaak met zout ende vers gemalen peper.
Meng alles goed door elkaar en maak er vervolgens kleine platte koekjes van.
Verwarm de olie en bak de garnalen koekjes, draai ze een keer om, totdat ze
knapperig en goudbruin zijn aan beide kanten.
Leg ze op een serveerschaal, giet er een beetje saus overheen en garneer ze
met de tomaten en komkommer schijfjes.

Voor de saus:

hak de pepers, knoflook, gember en komkommer inerg kleine stukjes en doe ze
in een mengkom samen met de koriander-wortels en de gestampte pin-da's. Los
de suiker op in het lime-sap en voeg dit mengsel toe aan de mengkom samen
met de soya-saus en kippe-bouillon. Roer alles goed door elkaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten