Yaam Polamai (Thaise gekruide fruit salade)

  • Thais, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-04-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kleine sinaasappel
1 kleine appel
125 ml vers lime-sap
125 gr druiven, rode en witte
125 ontpitte lychees
8 water-kastanjes uit blik
125 gr gekookte garnalen
75 gr gekookt kippe-vlees
1/4 theelepel zout
1 theelepel suiker
50 gr knapperig gebakken knoflook
50 gr knapperig gebakken sjalotten
50 gr gekneusde geroosterde pinda's
gesneden rode pepers
gesneden koriander bladeren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de sinaasappel en de appel en snijd ze in stukken. Sprenkel een beetje
lime-sap over de appel om verkleuren te voorkomen. halveer en ontpit de
druiven en snijd de lychees en de waterkastanjes in plakjes.
snijd de garnalen in plakjes en maal het kippe-vlees. Vermeng de suiker en
het zout met het overgebleven lime-sap, roer totdat alle suiker is opgelost
en doe dan de garnalen en het kippevlees erbij.
Doe het fruit en de waterkastanjes en de helft van de knoflook, de sjalotten
en de pinda's erbij en meng alles voorzichtig door elkaar, zo dat het fruit
niet beschadigd.

Doe de salade in uitgeholde halve sinaasappels, strooi de rest van de
knoflook, de sjalotten en de pinda's erover. Garneer met de stukjes rode
peper en de koriander-bladeren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten