1. Home
  2. Recepten
  3. Bossche bollen
  4. bossche bollen

bossche bollen

Door: bossche-bol

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-04-2002

Ingrediënten 12 personen


3 dl water
125 gram boter
150 gram bloem
5 a 6 eieren
halve liter slagroom
2 repen pure chocolade


Verder heb je nodig


Oven
slagroomspuit

bossche bollen
bossche bollen

De enige echte bol

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 220 graden. water met zout en boter,in een pan aan de kook brengen.
op het vuur de bloem er ineens bij doen en blijven roeren tot een bal als het loslaat van de pan.dan van het vuur af en een voor een de eieren erbij doen totdat de eieren volledig zijn opgenomen
na het vijfde ei kijken of het zesde er nog bij moet,wanneer het deeg mooi blinkt het zesde ei er niet bij ,
het deeg overdoen in een spuitzak of met twee lepeltje op een bakblik scheppen,het bakblik invetten met boter en een beetje bestuiven met wat bloem12 bolletjes op het bakblik doen wel goed uit elkaar anders gaan ze aan elkaar plakken.
bakblik in he midden van de oven zetten en in 25 min mmoi gaar en bruin bakken.
uit de oven op een rooster laten afkoelen.
smelt in een pannetje au bain marie de chocolade met wat water.
als de soezen wat afgekoelt zijn dan dopen in de chocolade. de slagroom kloppen, als de soezen wat gehard zijn de slagroom in een spuitzak doen en aan de onderkant in de soezen spuiten.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bossche-bol
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top