slaloempia's met garnaal-gehaktvulling
- Japans, Borrelhapje
- 20-30 min.
Ingrediënten 20 personen
200 gram runder gehakt - 50 gram mihoen - 1 rode peper - 2 bosuitjes - 1/4 zakje verse koriander a 15 gram - 1 bakje roze garnalen a 125 gram - zout en peper - 2 kroppen sla - 1 dl. red chilisausBenodigdheden
Keukenpapier en 20 cocktailprikkers.Voorbereiding
Bak het gehakt in een koekenpan al omscheppend rul. Schep het gehakt met de schuimspaan op een bord en laat het aafkoelen. Breng intussen in een pan 4 dl. water aan de kook. Voeg van het vuur af de mihoen toe en laat het 4 minuten wellen. Laat de mihoen in de zeef uitlekken. Maak de rode peper en de bosui schoon en snijd het in dunne ringetjes. Snijd de koriander in reepjes.
Bereidingswijze
Schep in een kom het gehakt, garnalen, mihoen, rode peper, bosui en koriander door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper. Was de sla en neem 20 grote bladeren van de kroppen af. Verwijder de witte hardee nerf. Dompel de bladeren 1 seconde in kokend water, direct daarna in koud water en droogdeppen met keukenpapier. Schep op elk blad in het midden 1 eetlepel garnaal-gehaktvulling. Vouw de zijkanten van het slablad om de vulling en rol het op tot en loempia. Steek het met een prikker vast.
Serveertip
Serveer de slaloempia's op een schaal met chilisaus.