1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Soep
  5. Japanse soep met eidraadjes en peultjes

Japanse soep met eidraadjes en peultjes

Door: sasvdberk

  • Internationaal, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-04-2002

Ingrediënten


125 gr peultjes
8,5 dl dashi
1/2 theelepel lichte sojasaus
zout
2 eieren



Een heldere soep wordt bijna als een schilderijtje gecomponeerd: een stukje vis, perfect van vorm en kleur, een toefje groen voor het contrast en een fraai gekruld stukje schil van een citrusvrucht.
Al deze ingredienten drijven in een kom glinsterend heldere soep.
Traditioneel worden deze soepen net als bloemstukjes gecomponeerd uit drie basis elementen.
Het belangrijkste ingredient, de 'gastheer', is een kort gekookt stukje vis, een schaal of schelpdier, of een stukje kip. Dit ingredient staat voor het jaargetijde.
Het aanvullende ingredient, de 'gast', kan bestaan uit een groene groente, enkele paddestoelen of wat zeewier.
Tenslotte zorgt gembersap, een klein kruidig blad of een reepje citroenschil voor een geurige garnering. Heldere soepen met hun pure smaak moeten altijd van de allerbeste en verste dashi worden gemaakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de peultjes diagonaal in zeer smalle reepjes.
Blancheer deze 1 minuut in kokend water met wat zout.
Haal ze uit de pan en dompel ze in koud water.
Laat de peultjes uitlekken en dep ze droog.
Breng de dashi net aan de kook.
Zet het vuur laag en maak de bouillon op smaak met sojasaus en zout.
Klop de eieren los in een kom.
Voeg de peultjes aan de warme dashi toe en schenk de eieren in
een dun straaltje in de pan.
Haal de pan onmiddellijk van het vuur en schep de soep in voorverwarmde soepkommen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top