Gourmetschotel

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-04-2002

schnitzels ~ pittige balletjes ~ slavinkjes ~ sateetjes ~ shashlickjes ~ peper biefstukjes ~ oosterse zalmfilet ~ italiaanse kabeljauwfilet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Per persoon ongeveer 250 gram vlees / vis.


  • 200 gram rundergehakt

  • 150 gram varkensschnitzel

  • 250 gram kipfilet

  • 200 gram biefstuk

  • 100 gram zalmfilet

  • 100 gram kabeljauwfilet

  • 1 ei

  • een beetje bloem

  • paneermeel

  • 1 rode peper

  • chili-kruiden

  • 1 rode ui

  • 1 rode paprika

  • blikje ananasschijven

  • 1 ons ontbijtspek

  • Oosterse kruiden

  • Italiaanse tuinkruiden

  • Peper uit pepermolen

  • Paprikapoeder

  • Zout

  • Sate-marinade (van Conimex)

  • Coctailprikkers

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 549,71 kcal
Koolhydraten 21,42 g
Eiwitten 60,78 g
Vetten 23,04 g
Benodigdheden
snijplank,
mes,
schaal,
2 grote schalen (eventueel met verdeelvakjes).

Voorbereiding


  1. Ei loskloppen

  2. Paneermeel in een bakje doen

  3. De rode peper in heel erg kleine stukjes snijden

  4. 1/4 deel van de rode ui ook in heel erg kleine stukjes snijden

  5. de rest van de rode ui en de paprika in wat grovere stukken snijden (niet al te groot)

  6. De ananasschijven in kleine stukjes snijden

Bereidingswijze

SCHNITZELS:


  • De schnitzel in 8 stukken snijden

  • Insmeren met bloem, door het ei en de paneermeel halen en klaar



PITTIGE BALLETJES:

  • 100 gram rundergehakt mengen met de zeer fijngesneden rode peper en rode ui

  • Er chilipoeder overheen strooien en wat peper en zout

  • Er balletjes van maken en klaar



SLAVINKJES:

  • 100 gram gehakt bestrooien met peper, zout en paprikapoeder

  • Er balletjes van draaien

  • Plakjes ontbijtspek om de balletjes heendoen en klaar



SATEETJES:

  • 150 gram kipfilet in kleine blokjes snijden

  • De kipfilet mengen met de sate-marinade

  • De blokjes kipfilet op de coctailprikkers doen en klaar


SHASHLICKJES:

  • 100 gram kipfilet in kleine blokjes snijden en ook mengen met de sate-marinade

  • Om en om op de coctailprikkers doen met de grove stukjes paprika en rode ui/ of met de ananas en klaar


PEPERBIEFSTUKJES:

  • De biefstuk in 8 stukjes snijden en insmeren met de grof gemalen peper en dan zijn de peper-biefstukjes klaar


OOSTERSE ZALMFILET:

  • De zalm in kleine blokjes snijden en insmeren met de oosterse kruiden en klaar


ITALIAANSE KABELJAUWFILET:

  • de kabeljauw in kleine stukjes snijden en insmeren met de italiaanse tuinkruiden en klaar

Serveertip


  • Gebruik ook wat roerbakgroenten zoals champignons, paprika, prei, courgette, uien, enz om te bakken

  • Klop twee eieren los en bak hier mini gebakken eitjes van in de pannetjes (lekker met de roerbakgroenten)

  • Maak er een frisse fruitsalade bij

  • Banaan in de pannetjes bakken is ook heerlijk!

  • Stokbrood in diverse smaken mag natuurlijk niet ontbreken. Kruidenboter & tapenade erbij voor de liefhebber

  • Zorg voor wat lekkere sausjes

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tocomc avatar
tocomc 18-12-2004

Gaan er met de kerst tegenaan en nemen het mee.Bedankt,tocomc

luttepetut avatar
luttepetut 04-12-2004

Joepie!Neem het mee!Lut.

luttepetut avatar
luttepetut 04-12-2004

Joepie!Neem het mee!Dank je,Lut.

jentje1 avatar
jentje1 09-11-2004

Ideaal.Dit gaan we zaterdag doen.Die prikkertjes en de vis maken het helemaal compleet.Dank je wel. Jennie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten