1. Home
  2. Recepten
  3. Gourmetschotel

Gourmetschotel

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-04-2002

Ingrediënten 4 personen


Per persoon ongeveer 250 gram vlees / vis.

200 gram rundergehakt
150 gram varkensschnitzel
250 gram kipfilet
200 gram biefstuk
100 gram zalmfilet
100 gram kabeljauwfilet
1 ei
een beetje bloem
paneermeel
1 rode peper
chili-kruiden
1 rode ui
1 rode paprika
blikje ananasschijven
1 ons ontbijtspek
Oosterse kruiden
Italiaanse tuinkruiden
Peper uit pepermolen
Paprikapoeder
Zout
Sate-marinade (van Conimex)
Coctailprikkers


Verder heb je nodig


Snijplank,
mes,
schaal,
2 grote schalen (eventueel met verdeelvakjes).


Schnitzels ~ pittige balletjes ~ slavinkjes ~ sateetjes ~ shashlickjes ~ peper biefstukjes ~ oosterse zalmfilet ~ italiaanse kabeljauwfilet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Ei loskloppen
Paneermeel in een bakje doen
De rode peper in heel erg kleine stukjes snijden
1/4 deel van de rode ui ook in heel erg kleine stukjes snijden
de rest van de rode ui en de paprika in wat grovere stukken snijden (niet al te groot)
De ananasschijven in kleine stukjes snijden

Bereidingswijze

SCHNITZELS:

De schnitzel in 8 stukken snijden
Insmeren met bloem, door het ei en de paneermeel halen en klaar


PITTIGE BALLETJES:

100 gram rundergehakt mengen met de zeer fijngesneden rode peper en rode ui
Er chilipoeder overheen strooien en wat peper en zout
Er balletjes van maken en klaar


SLAVINKJES:

100 gram gehakt bestrooien met peper, zout en paprikapoeder
Er balletjes van draaien
Plakjes ontbijtspek om de balletjes heendoen en klaar


SATEETJES:

150 gram kipfilet in kleine blokjes snijden
De kipfilet mengen met de sate-marinade
De blokjes kipfilet op de coctailprikkers doen en klaar

SHASHLICKJES:

100 gram kipfilet in kleine blokjes snijden en ook mengen met de sate-marinade
Om en om op de coctailprikkers doen met de grove stukjes paprika en rode ui/ of met de ananas en klaar

PEPERBIEFSTUKJES:

De biefstuk in 8 stukjes snijden en insmeren met de grof gemalen peper en dan zijn de peper-biefstukjes klaar

OOSTERSE ZALMFILET:

De zalm in kleine blokjes snijden en insmeren met de oosterse kruiden en klaar

ITALIAANSE KABELJAUWFILET:

de kabeljauw in kleine stukjes snijden en insmeren met de italiaanse tuinkruiden en klaar

Serveertip


Gebruik ook wat roerbakgroenten zoals champignons, paprika, prei, courgette, uien, enz om te bakken
Klop twee eieren los en bak hier mini gebakken eitjes van in de pannetjes (lekker met de roerbakgroenten)
Maak er een frisse fruitsalade bij
Banaan in de pannetjes bakken is ook heerlijk!
Stokbrood in diverse smaken mag natuurlijk niet ontbreken. Kruidenboter & tapenade erbij voor de liefhebber
Zorg voor wat lekkere sausjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top