1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Boerenkoolsoep

Boerenkoolsoep

  • Regionaal, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-04-2002

Ingrediënten 4 personen


1 liter water
500 gr verse worst
100 gr mager spek
50 gr witte bonen
1 eetlepel vluggort
200 gr fijngehakte boerenkool
zout, peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet het water op kook hierin de worst en het spek gaar in ? 20 minuten.
Haal spek en worst uit de pan.
Doe bonen en vluggort in het kookvocht en kook ze gaar.
Voeg de boerenkool toe, maar houd een beetje achter als garnering. Laat de kool even meekoken.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Garneer de soep met de overgebleven boerenkool.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top