1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kip in de hoed.

Kip in de hoed.

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-04-2002

Ingrediënten 4 personen


1 pakje dievriesbladerdeeg,1pot kersen zonder pit(350gr.)6bolletjes gember,400gr.kipfilet,zout peper,50 gr.boter,1teentje knoflook(mag meer)1?zakje kerrysaus(knorr)1th.l.sambal oelek,1bekertje creme frache 2el.paneermeel,50 grm.geraspte belegen kaas,2 el.melk,boter om in te vetten,1el bloem om te bestuiven.


Verder heb je nodig


Oven,springvorm van 24 cm.doorsnee.


Ik zag dit recept en dacht meteen die moet naar smul,heel apart,vindt het wel iets voor een dineetje als je verliefd bent.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontdooi het bladerdeeg,laat de kersen in zeef uitlekken,snijd het vlees in stukjes en bestrooi met zout en peper,hak de gember fijn,pel de knoflook,vet de vorm in,oven voorverwarmen op 200gr.

Bereidingswijze

Verhit in hapjespan de boteer,en bak de kip rondom bruin,pers de knoflook erboven uit.
Strooi dan het kerrysauspoeder erover,met de gember,sambal,kersen en de creme frache.
laat dit alles 2 min. pruttelen.Bestuif het aanrecht met bloem,leg 6 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een lap van 28cm.Bekleed de vorm met het deeg en prik hier en daar wat gaatjes erin met een vork.Paneermeel erop strooien en het kipmengsel in vorm scheppen.Kaas erover strooien.
Dan de rest van de plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot een lap iets groter dan de vorm,Op vulling leggen en rand dichtdrukken.Bovenkant bestrijken met melk.
Hartige taart een richel onder het midden van de oven in ca.30 a 40 min.goudbruin en gaar bakken.

Serveertip

Hier smaakt een lekker glas ijskoude rose heerlijk bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zinzerella


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zinzerella
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top