aardappelspiesjes van de grill
- Bijgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 3 personen
ca. 250 gr. kleine, geschrapte krieltjes,zout, 1 ui, 1 groene paprika, 12 kleine champignons, 1 blikje borrelworstjes, olie,
satestokjes
Bereidingswijze
Kook de krieltjes ca. 10 minuten in water met wat zout en laat ze op een vergiet uitdampen. Snijd de gepelde ui en de schoongemaakte paprika in stukken. Maak de champignons schoon en laat de worstjes uitlekken.
Prik afwisselend aardappeltjes, stukjes ui, paprika en borrelworstjes aan satestokjes. Bestrijk de spiesjes voor en tijdens het grilleren. Ingredienten regelmatig met olie bestrijken en bak ze in ca. 10 minuten op een voorverwarmde grill bruin.
Keer de spiesjes wel regelmatig.
Serveertip
Serveer er eventueel (hot) ketchup bij.