lamsrollade

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-04-2002

Lamsrollade metin bier gewelde abrikozen- uiensaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 600 tot 700 gram magere lamsrollade (ongekruid)
? 75 gram gedroogde, ontpitte abrikozen
? twee uien
? twee tenen knoflook
? een takje rozemarijn
? twee eetlepels zonnebloem- of olijfolie
? twee eetlepels roomboter
? 1,5 dl gevogeltebouillon
? een flesje Maredsous 8 (flesje van 33 cl)
? een eetlepel fijngeknipte peterselie
? peper uit de molen en zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De gedroogde, ontpitte abrikozen gedurende twee uur wellen in het bier. Uien schillen en in blokjes snijden. Knoflook schillen en in stukjes snijden. De gewelde abrikozen in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Een mengsel van olie en boter verhitten in een braadpan en de lamsrollade aan alle kanten aanbraden. Ui, knoflook, gevogeltebouillon en fijngesneden abrikozen eraan toevoegen en de hittebron verlagen. Het takje rozemarijn op de lamsrollade leggen. In ruim een uur gaar stoven. Een kwartier voor het einde van de stooftijd de rest van het bier erbij doen en verder stoven. De lamsrollade en het takje rozemarijn na de stooftijd eruit halen. De lamsrollade in aluminiumfolie warm houden.Het vocht met de abrikozen fijn maken met een staafmixer of in een blender. Nog even goed verwarmen en op smaak brengen met peper en zout. De lamsrollade in plakjes snijden, over voorverwarmde borden verdelen, bestrooien met fijngeknipte peterselie en de saus erbij doen.

Serveertip

Serveren met couscous of saffraanrijst en in boter gestoofde peultjes vermengd met gekookte fijne worteltjes, vergezeld van een goed gekoeld glas Maredsous 8.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten