Satay Daging - Sate van rundvlees

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 21-04-2002

Een heerlijke sate met lekker pittige pindasaus - Een aanrader!

Bron: Allerhande 1991

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Het vlees dient minimaal 3 uur van te voren te worden gemarineerd!

Voor de sate:

  • 1 grote lendelap, in kleine stukjes gesneden

  • 1 uitje,

  • 2 theelepels geraspte gemberwortel

  • 2 tenen knoflook, geperst

  • 2 theelepels citroensap

  • 1 theelepel serehpoeder

  • 1 eetlepel ketoembar

  • 2 theelepels djinten

  • 1 theelepel zout

  • 100 gr santen van een blok met 1/4 kopje water

  • 6-8 satestokjes

  • 2 eetlepels olie



Voor de saus:

  • ? limoen, uitgeperst

  • 1 rood pepertje, van zaadlijst ontdaan en in ringetjes gesneden

  • 4 tenen knoflook, geperst

  • 3 flinke theelepels sambal oelek

  • 1 theelepel trassi, verkruimeld

  • 100 gr santen met wat water vermengd

  • 6 eetlepels pindakaas

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 eetlepels goela djawa of bruine basterd suiker

  • zout



Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovengrill, tafelgrill, barbecue

Voorbereiding

Voorbereiden sate:

Vlees in blokjes snijden van 1,5 x 1,5 cm. Ui pellen en fijnsnipperen. In kom doen.

Gember schillen en erboven raspten. Knoflook pellen en erboven fijnsnipperen.

Citroenrasp, serehpoeder, ketoembar, djinten, zout, santen en 1 dl water erdoor roeren.

Blokjes vlees erdoor scheppen.

Vlees afgedekt in de koelkast minstens 3 uur marineren. Af en toe omscheppen. Satestokjes in bakje met water leggen en minstens ? uur laten staan.


Voorbereiden pindasaus:

Citroen uitpersen. Uien pellen en heel fijnsnipperen.

In pan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflookteentjes pellen en erboven uitpersen. Nog ca. 2 minuten zachtjes meebakken.

Sambal en trassi erdoor scheppen. ? tot ? liter water en santen toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Pindakaas, ketjap en goela djawa toevoegen. Al roerende de pindakaas laten smelten.
Blijven roeren tot dikke gladde saus ontstaat. Citroensap erdoor roeren.

Blokjes vlees aan satestokjes rijgen en op schaal leggen.

Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Grill voorverwarmen en de stokjes enkele minuten op een rooster grilleren c.q. op de barbecue leggen.

Af en toe omdraaien.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

Met de pindasaus en b.v. met lontong, wat komkommer, kroepoek, bestrooid met gefruite uitjes of seroendeng heb je een heerlijk maal. Koop ook eens emping; mijn kleinkinderen zijn er dol op!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten