1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Zalm
  6. gekruide zalm

gekruide zalm

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2002

Ingrediënten 2 personen


4 takjes basilicum.
4 takjes oregano.
2 tomaten.
8 zwarte olijfen zonder pit.
halve citroen.
5 eetl. olijfolie.(voor invetten).
4 eetl. droge witte wijn.
zout, versgemalen peper.
2 moten zalm (ca. 150 gram).
1 eetl azijn.


Verder heb je nodig


Grillpan


Montignac fase 1 en 2

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was en hak de kruiden grof.
ontvel de tomatem, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in reepjes.
hak de olijven grof.
pers de citroen uit.
meng in een pan de kruiden met de tomaat, olijfolie, wijn, citroensap en de olijven.
breng de dressing op smaak met zout en peper, en laat dit ca. 30 minuten staan.
vet de grillpan in.
grill de zalmnoten aan beide kanten in ca. 6 minuten gaar.
verwarm ondertussen de dressing en laat het ca. 5 minuten op een laag vuuur staan (mag niet koken, anders wordt de dressing bitter van smaak).
serveer de zalm met de warme dressing en besprenkel met de azijn.

Serveertip

Garneer extra met een takje basilicum of oregano.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top