kip met sperziebonen
- Montignac, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
montignac, fase 1 en 2. vetmaaltijd
Ingrediënten 2 recipe.people
250 gram kipfilet.1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
125ml groentebouillion
150 gram panklare sperziebonen
5 bosuitjes
Voorbereiding
snij de kipfilet in blokjes.
pel en snipper de ui.
pel en pers de knoflook uit.
Bereidingswijze
verhit de olijfolie in een hapjespn en bak de knoflook, ui en de kip in ca. 6 minuten bruin.
schenk de bouillon erbij en voeg de sperziebonen toe.
laat het gerecht ca. 15 minuten zachtjes afgedekt stoven tot de groenten en kip gaar zijn.
was de bosuitjes in schuine stukjes en voeg ze de laatste 5 minuten toe.
Serveertip
serveer het met een droge afrikaanse witte wijn.