kip met sperziebonen

  • Montignac, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

montignac, fase 1 en 2. vetmaaltijd

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
250 gram kipfilet.
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
125ml groentebouillion
150 gram panklare sperziebonen
5 bosuitjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snij de kipfilet in blokjes.
pel en snipper de ui.
pel en pers de knoflook uit.

Bereidingswijze

verhit de olijfolie in een hapjespn en bak de knoflook, ui en de kip in ca. 6 minuten bruin.
schenk de bouillon erbij en voeg de sperziebonen toe.
laat het gerecht ca. 15 minuten zachtjes afgedekt stoven tot de groenten en kip gaar zijn.
was de bosuitjes in schuine stukjes en voeg ze de laatste 5 minuten toe.

Serveertip

serveer het met een droge afrikaanse witte wijn.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

smurfze avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten