Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. pastitsio

pastitsio

Door: martinekeulen

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2002

Ingrediënten 4 personen


250 gr macaroni, 90 gr boter, 60 gr geraspte pasta kaas, snufje nootmuskaat, 2 eieren losgeklopt, 1 middelgrote ui gesnipperd, 1 teentje knoflook geperst, 450 gr rundergehakt, 2 el tomatenpuree, 0,6 dl rode wijn, 0,9 dl runderbouillon, 3 el gehakte peterselie, 2 el bloem, 3 dl melk, peper en zout.



Italiaanse macaroni schotel uit de oven.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Is weer in zijn geheel te bereiden en later in de oven te plaatsen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 190gr.
Macaroni in ruim water 10 minuten koken, afspoelen met heet water en uit laten lekken. 1/3 van de boter in een pan doen en de macaroni er boven op doen. De helft van de kaas, de nootmuskaat en peper en zout toevoegen en door elkaar scheppen. Macaroni laten afkoelen. Helft van het losgeklopt ei erdoor roeren en apart zetten.
Helft van het restant boter in pan verhitten en ui met knoflook fruiten op laag vuur. Vuur hoger zetten, gehakt toevoegen en bruin bakken. Tomatenpuree, bouillon, peterselie en wijn toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Op laag vuur 20 minuutjes laten pruttelen. Restant van de boter in een pannetje laten smelten. Bloem erdoor roeren en van het vuur halen en melk er door roeren. Pan weer op het vuur zetten en al roerend de saus aan de kook brengen en iets in laten dikken. Het restant van het losgeklopte ei erdoor roeren en afproeven met zout en peper. Helft van de macaroni in Ovenschaal scheppen. Gehaktmengsel er op scheppen en daarop de overige macaroni. De witte saus erover gieten, bestrooien met restant geraspte kaas en schaal in oven zetten voor 30 minuten.

Serveertip

Heerlijk met frisse salade, stuk ciabatta of focasia en een lekker glas rode wijn.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martinekeulen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top