1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. salade met raapsteeltjes

salade met raapsteeltjes

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2002

Ingrediënten 4 personen


200 gram raapsteeltjes, gewassen, drooggemaakt en grof gesneden.
500 gram gekookte flangeolets, uit blik of pot.
4 bosuitjes, fijn gesnipperd.
300 gram gebraden lamsvlees (koud), in blokjes gesneden.
2 tomaten ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden.
1 groene paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden.
4 eetl. mayonaise, zout, witte peper uit de molen.
12 verse basilicumblaadjes in uiterst smalle reepjes gesneden.
3 eieren, hard gekookt, in partjes gesneden.



Montignac fase 1 en 2. vetmaaltijd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de flageolets en een bolzeef uitlekken.
spoel er een royale hoeveelheid koud water over en laat ze opnieuw uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen.
schep in een kom flageolets, de helft van het lamsvlees, tomaten en paprikablokjes luchtig doorelkaar.
schep de mayonaise erdoor.
voeg wat zout en peper toe.

Serveertip

Beleg de borden met raapsteeltjes.
schep de salade in het midden erop.
strooi er eerst de rest van het lamsvlees en daarna de basilicumdraadjes erover.
schik partjes hardgekookt ei rond de salades.

tip; vervang lamsvlees door gebraden kalfsvlees, of bak enkele kippen borstfiles goudbruin en gaar.
snijd ze na het afkoelen in blokjes of in smalle reepjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top