1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Mosterdsoep
  5. mosterdsoep

mosterdsoep

  • Regionaal, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2002

Ingrediënten 4 personen



* 50 gram boter
* 60 gram bloem
* 1/4 liter room
* 1 liter bouillon
* 2 eetlepels Groningse mosterd
* eventueel spekblokje en prei



Pittige soep, met echte Groningse mosterd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Laat de boter smelten maar niet kleuren. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel.
Zet de roux op een zacht vuur en laat hem in 10 minuten gaar worden.
Verwarm de bouillon, giet die scheut voor scheut bij de roux en roer het geheel glad.
Laat onder voortdurend roeren de soep nog eens 10 minuten koken.
Voeg de mosterd toe.
Als laatste de room erbij doen. Zorg ervoor dat de soep niet gaat schiften.
Naar smaak eventueel nog wat mosterd toevoegen als je van pittig houdt!

Serveertip

Voor de smaak kun je er krokant gebakken spekjes en hele dunne ringetjes prei aan toe voegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pronkjewail_in_golden_raan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pronkjewail_in_golden_raan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top