Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Zalm
  5. Gravad lax (gemarineerde rauwe zalm )

Gravad lax (gemarineerde rauwe zalm )

Door: afroditte

  • Scandinavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-04-2002

Ingrediënten 4 personen


Middenstuk van verse zalm, 1 kilo
bosje verse dille
12 dl grof zeezout
3 tl peperkorrels
12 dl suiker


Verder heb je nodig


Schaal ,mortel , zwaar gewicht ,plastic handschoenen , liefst latex, zalm mag niet met huid in kontakt komen


Heerlijke zalm om op te dienen bij een buffet ,of bij sushi .

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ik bevries altijd eerst de zalm 24 uur , om event.bakterien te doden, maar als hij echt supervers is , hoeft het niet
vraag de visboer of hij de zalm voor je fileert, maar hij moet wel het vel laten zitten .

Bereidingswijze

Maak de peperkorrels grof fijn in de mortel, meng het met het zout en de suiker, strooi een klein gedeelte op de bodem van een schaal,met iets opastaande randen ,hak de dille, leg wat daarvan bij de kruiden.leg de ene zalmhelft erop strooi daarop rijkelijk de kruiden en de dille , leg de andere helft erbovenop , zo zodat het dikke gedeelte van de zalm op het dunste gedeelte van de onderste zalm komt ,sluit af met de rest van de dille en kruiden, leg er alluminium folie op , zet daarop een bord met een gewicht , zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
laat dit ongeveer 24 uur in de koelkast staan, keer de zalm af en toe .

Serveertip

De zalm blijft een paar dagen goed in de koelkast . seveer in dunne schijfjes met gestoofde aardappeltjes, met een frisse salade erbji, of op brood , of , waar ik het meestal voor gebruik, samen met suschi



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van afroditte
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top