1. Home
  2. Recepten
  3. 8 maal marinade voor bbq

8 maal marinade voor bbq

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-04-2002

Ingrediënten


Voor rundvlees en wild
3 dl rode wijn, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1/2 eetlepel olie, 1 sjalotje in vieren, 1 theelepel peperkorrels, een stukje wortel in reepjes, een takje tijm en een blaadje laurier (opkoken en laten afkoelen).

Voor kalfsvlees
3 dl rode wijn, 1 theelepel gemalen peper, 1/4 theelepel nootmuskaatrasp, 3 eetlepels geknipte marjolein, de blaadjes van 1 takje tijm.

Voor vis
1/2 citroen en limoen in plakjes, 1 steel bleekselderij met groen in boogjes, takje dille, geplette witte peperkorrels, stukje gesnipperde ui.

Voor lamsvlees
1/2 fles rode wijn, 3 tenen knoflook in plakjes, 1 ui in schijven, 6 kruidnageltjes, 1/2 dl olijfolie, 1 tomaat in blokjes, een takje tijm.

Voor varkensvlees en kip
3 eetlepels rijstwijn, 1 eetlepel Japanse sojasaus, 1 eetlepel zoete sherry, 1 zomeruitje in ringen.

Voor wild en gevogelte
2 dl volle rode wijn, 1/2 dl rode port, 2 eetlepels honing, 1 ui in ringen, 1 theelepel geplette peperkorrels, 10 geplette jeneverbessen, 1 wortel in reepjes.

Voor kip en kalkoen
2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel honing, sap van 1/2 citroen, 1 kaneelstokje, een takje munt.

Voor vis en schaaldieren
1 dl warme rijstwijn met 1/2 visbouillontablet (afgekoeld), 1 eetlepel zoete chilisaus, 1 cm geraspte verse gember, 1 eetlepel gembersiroop, 2 teentjes knoflook uit de pers, 1 bosuitje in ringen.



Lekker marinades voor bbq

Deel dit recept

Ontdek meer:

Serveertip




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top