Spekkedikken

  • Nederlands,
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr tarwemeel, 500 gr roggemeel, 500 gr stroop, 500 gr gele of bruine basterdsuiker, 250 gr boter of margarine, 4 a 5 eieren, ? liter water, 15 gr anijs of kaneel of koekkruiden, plakjes bacon of droge worst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

knijpertjesijzer

Voorbereiding

Meel, suiker en anijs (of kaneel / koekkruiden) door elkaar mengen.
Eieren 1 voor 1 erdoor roeren.
Vervolgens water en stroop erdoor mengen.
Een nacht laten staan.

Bereidingswijze

Gesmolten boter door het beslag roeren.
Bakken in een niet te heet ijzer - stand 2.
Eerst wat bacon of worst op het ijzer leggen en hierop deeg gieten.
De koeken langzaam gaar bakken.

Serveertip

Bewaar de koeken in een gesloten trommel op een koele plaats, zodat ze slap blijven.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chaootje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten