Spekkedikken
- Nederlands,
- > 120 min.
Ingrediënten
500 gr tarwemeel, 500 gr roggemeel, 500 gr stroop, 500 gr gele of bruine basterdsuiker, 250 gr boter of margarine, 4 a 5 eieren, ? liter water, 15 gr anijs of kaneel of koekkruiden, plakjes bacon of droge worstBenodigdheden
knijpertjesijzer
Voorbereiding
Meel, suiker en anijs (of kaneel / koekkruiden) door elkaar mengen.
Eieren 1 voor 1 erdoor roeren.
Vervolgens water en stroop erdoor mengen.
Een nacht laten staan.
Bereidingswijze
Gesmolten boter door het beslag roeren.
Bakken in een niet te heet ijzer - stand 2.
Eerst wat bacon of worst op het ijzer leggen en hierop deeg gieten.
De koeken langzaam gaar bakken.
Serveertip
Bewaar de koeken in een gesloten trommel op een koele plaats, zodat ze slap blijven.